Kulelikuligt!

Händelserik helg men ändå avkopplande. Igår måndag fick jag kom min nya superfina mobil och när vi ändå var i Kaxås (fick åka dit och hämta ut den) så åt vi mammas supergoda lasagne och umgicks med min bror. Idag hade jag sjukt ont i huvet men gick på skolan ändå och oj! vad roligt det var. Har ont i huvet nu igen men lite att äta och massor att dricka så blir det här oxå bra! Och sömn.
Det var ju tänkt att jag skulle dansa Ragga/dancehall idag. Men Saga smsade och sa att det var inställt. Skit oxå. Det är nog bra med en vilodag men det hade varit så kul att dansa och speciellt eftersom det skulle vara en gästlärare! Kul med nya influenser liksom. Men jaja, sånt som händer.
Nu till det allra viktigaste. På vår tretimmars-håltimma brukar jag gå hem men idag gick vi till Hampus och fikade. Herrejösses vad jag saknat att umgås med er utanför skolan! Underbart.
Nu ska jag plugga lite och sen blir det godnatt. Så

Helg

Känns som att jag kommer hinna med en hel del den här helgen! Hade tjejkväll här på Rådhusgatan igår och soffan blev skitsnygg med nytvättad klädsel och snygga kuddar. Jag verkar köra stenhårt på temat polkagris, alltså färgerna rött och vitt i vardagsrummet. Inte medvetet men ja, det blev ju bra!
Idag var jag på friskis där det var zumba. Hur kul som helst! jag log brett från början till slut och kände mig lycklig. Låter kanske töntigt men jag kände verkligen bara lycka i hela kroppen. Underbart! Sen gick jag hem. Svinkallt! Duschade i vad som normalt skulle kännas ljummet vatten men nu brände det i benen som var som isbitar, inge skämt! Sen åt jag pizza. Det var ju lite gott.
Har även gjort chokladpudding! Det var ganska lätt faktiskt men jäklar vad det brände fast. Upp till bevis sen då om den blev nå god :)
Nu ska jag borsta tanden och vila en liten stund innan vi åker till Marina. Tjofaderittan, det kliar på ryggen.

Jag är olyckan

Alltså hur lyckas jag? Vågar inte ens berätta vad som hände idag. Herregud. Det går bra nu
http://youtu.be/UuLhDH3mjwM

Burr!

Det ryktas om att det är 23 minus? Vi har ju ingen termometer så det är himla bra att folk skriver det. För solen skiner och det är vackert väder men temperaturen kan ju variera. Igår var det tydligen bara -10 och då frös jag ansiktet av mig. Så idag gäller det att ta varma de varmamenintesåvackra skorna! För frysa, det tycker jag inte om. Och jag har ingen jättelust att försvaga immunförsvaret så jag blir sjuk igen. Hua, hemska tanke!
Idag är det första sånglektionen på säkert 2 månader! Och jag har inte sjungit på 1 månad. Kommer gå bra det här! Hahaha, tur att anna är så snäll så hon inte slänger ut mig ifall det blir falskt :D

Skola

Det blev en skoldag idag oxå! Känns bra att vara tillbaka :)
Däremot var det jäklarns kallt att gå till skolan! Kunde nästan inte röra ansiktet när jag kom fram.
Vi hade första lektionen i nutida konst idag. Verkar vara en flummig men helt okej kurs må jag säga. Fast lärarn, hon kommer ju alltid vara sig lik så allt med henne lär väl kännas flummigt, haha.
Har gått 13500 steg idag. Först till skolan, sen tillbaka, till skolan igen och tillbaka igen. Sen gick jag hela vägen till centrum och skulle köpa skor men det blev en kalender istället. Skit oxå. Hittade ju ett par asfina till rimligt pris och så finns dom inte i min storlek. Jag har så höga krav på skor så det blir aldrig några för mig. Kanske måste sänka kraven lite. Jaja, jag får leta vidare någon annan dag för skor måste jag ha! Nu är det inte mycket kvar av dom jag har och dom är inte vackra någonstans.
Nu ska jag brodera. Coolt va?

SOFFA!

Igår var jag så rastlös så jag visste inte om jag var glad eller arg, pigg eller trött. Så jag körde lite styrketräning här hemma. Eller ja, det var ganska tungt efter att inte ha tränat på 3 veckor. Så idag har jag skaplig träningsvärk! Körde djupstretch oxå efteråt, så himla skönt! Tänkte försöka bli smidig igen. Känns inte lika bra att dansa när man knappt kan sätta sig på golvet normalt :p
Hur som haver! I eftermiddag åker vi och hämtar soffa! Wiiie :D Kommer bli asum.
Och nu blev jag sugen på glass. Tack som fan Maxreklam... Det är så himla gott! Men nej, ingen glass. Det är lika gott med ett glas iskallt vatten. Eller, ja, det är ju kallt i alla fall! Kanske är det jag är ute efter. Ånej, säg inte att jag har feber igen... Det går ju upp och ner hela tiden vid lunginflammation. Men om jag tänker att jag är frisk så är jag nog det. Så säger vi! :D

Mat

Vad är det med mat? Vissa har inte tillgång till mat för dagen madan andra inte vill äta fast det finns och andra äter ihjäk sig. Vad fan! Nu är jag leds på allt vad mat och äta heter. Det förstör bara!
När 7 tjejer i min närhet får problem med mat, då börjar man ju undra. Är det mitt fel att de inte vill äta? Eller är det sjukt många fler än jag trodde som har problem med att äta? Det borde ju faktiskt vara bland det första vi lärde oss så då verkar det ju konstigt.
Jag vet att det inte har att göra med själva maten, att det är annat som ligger bakom. Men vad ska jag göra? Jag blir inte klok på det här. Jag försöker, men kanske inte tillräckligt?
Bland det värsta jag vet är när mina vänner mår dåligt. Jag hatar det. Men jag är ingen psykolog och jag kan inte hjälpa om personen inte vill ha hjälp, tyvärr...
Jag kan inte.

nittonde januari

Jag skulle nog kanske eventuellt orka gå på skolan i morgon känns det som nu. Men samtidigt känns det så dumt om jag inte skulle orka och så blir jag ännu sjukare. Igår fick jag värre feber efter jag varit på skolan i en timme knappt på möte. Så jag vet inte.. Då kändes det oxå rätt ok. Eller så är det min sociala abstinens som talar och säger jo, klart du ska på skolan! Det klarar du, glöm alla andra gånger då jag lurat iväg dig. Jag tänker bli riktigt frisk den här gången. Skit samma hur mycket jag missar, helt seriöst. För jag orkar verkligen inte. Så om jag vaknar imorgon aspigg och friskare än någonsin det här året så går jag på skolan. Annars inte. Så jag är frisk till nästa vecka! :)
Min syster fyller år idag, grattis till henne :)
Sjukt deprimerande musik jag lyssnade på förut förresten. "Baby join me in death" sjunger han. Men lite bra är dom, fortfarande. Hahahaha "hej Linnéa, när hade du tänkt växa upp?"
Ja ja, nu ska jag äta lite och leta rätt på vilken modell jag vill ha på balklänningen. Sen hopp i säng! Annars vankas det smörj.
Nej men titt vilket fint inlägg febern skrev nu, jag ser verkligen den här röda tråden.
Jag slutar nu innan det ballar ur helt. Nu. Godnatt gott folk

E14 eller en slingrig skogsväg?

Alltså Sara, guu vad söt du är! Längtar tills ni flyttar hit :)
Idag är det bättre. Jag kunde gå i trappen utan att varken ramla eller avlida av smärtan från lungan. Att jag blir andfådd av att gå 5 m/h är ju en annan sak men det är så himla skönt att inte få ont i lungan så fort jag gör nåt :)
Det är så lurigt för när jag vaknade i morse kände jag mig frisk och redo att börja träna och hela baletten. Men bara jag klev ur sängen fick jag veta att det inte var tal om att göra något annat än att gå och lägga sig. Det är så jobbigt när man känner sig frisk och rastlös men så fort man ens tänker på att ut och gå blir man andfådd och yr. Men snart ska det bli bra :)
Var på möte på skolan om hur jag ska göra efter studenten eftersom jag har några kurser att läsa upp om jag ska kunna söka högskola. Så nu har jag några vägar att välja och fundera på. Jag tycker det känns kul att det går att ta sig någonstans även om man inte orkar läsa alla kurser i ett kör, att det finns fler vägar att ta. För hälsan är ju viktigast.
Nu ska jag vila en stund och fundera vidare.
Adios!

Haha!

En passagerare knackade försiktigt på taxichaufförens axel. Taxichauffören kissar i brallan, tappar kontrollen och stannade millimeter från att krascha i ett skyltfönster.- WOW! Du är ju helt galen! Jag knackade bara lite försiktigt.... säger passageraren.
Då Säger chauffören; Ledsen, första dagen på jobbet. Har kört likbil i 20 år

Ingen skola idag heller

Nepp, ingen skola idag. drömde hemska feberdrömmar och att det kröp maskar i mig. Usch! Finns det något vidrigare än vita små maskar som rör sig i en människa? Huuuu, inte var det fräscht i alla fall...
När jag vaknade hade jag ont i halsen, huvet och hostan hade kommit tillbaka. Så idag ska jag ta det lugnt, kanske gå ut i finvädret en stund! Sen behöver jag planera en jävla massa så det blir det nog oxå. Och lite tv-tittande! Wiii, vi kan titta på tv! :D Som jag saknat det :p Men nu när jag inte har tittat på någon månad har jag liksom glömt bort att det finns tv.
Kör och gå försiktigt idag sötisar

Åt rätt håll

NU börjar jag bli bättre! Tror att en heldag i soffan igår gjorde susen. Men imorse var det inte helt grett och jag tänkte hellre någon dag extra hemma och bli riktigt frisk än att gå på skolan och sen bli jättedålig igen. Jag är inte helt frisk än men nu kan jag gå långsamt upp för trappen utan att jag avlider av smärtan från lungan :) Så det går åt rätt håll :)
Min mentor ringde i fredags och hörde hur det var med mig och då var jag hes oxå så då lät jag riktigt sjuk. Visserligen var inte det nån bra dag alls men det blev ganska mycket värre när jag var hes oxå :p
Men i morgon ska jag försöka gå om jag mår bra. Vill i alla fall gå på kören så jag kan träna på låtarna! Så jag säger godnatt och så hoppas vi påfriska lungor i morgon :D Vill ju träna! Har sjuk abstinens..........
Gäsp och sovgott små valpar <3

torsdag den 12 januari

Alltså vafan! Varför kan jag inte bara få bli frisk så jag kan gå på skolan och umgås med folk? Nu ör jag leds på att vakna av jättehostattacker så lungorna vrids och bli andfådd av att sjunga. ja, helt seriöst, igår på ensemblen blev  jag andfådd av att sjunga blues. Och hostade som en tok och det gjorde ont i lungorna. Men jag gissar att det bara är att vänta ut det. För det är ju mycket bättre nu än det var förut så det går ju åt rätt håll men det kan gärna gå lite snabbare =)
Nu ska jag dricka te. För någon skola orkar jag inte med. Hade så himla gärna velat gått idag eftersom det bara är musik, heela dagen! Det kanske inte låter så jobbigt men med vår klass blir det himla höga volymer. Speciellt när en viss person får tag på ett trumset. Eller bara nåt att slå på. Haha....
Såjasåja. Ha det så kult idag allesammans!

Mardrömmar

Inatt har jag bara drömt mardrömmar. Konstiga, som låter jätteroliga när man berättar, men ni vet hur det är med drömmar. Det är själva känslan som är hur läskig som helst. Jag vaknade i alla fall mitt i natten, med en blöt kudde och var jätteledsen. Då var det tredje drömmen jag vaknat av och den var inte nådig... Att jag själv ska dö är väl en sak, men när en i sin allra närmaste närhet ska det, uscha! I drömmen alltså.
.
Jag konstaterade att jag hade feber, dels för att jag svettades ena stunden och nästa frös jag, och dels för drömmarna. Dom var himla skumma och sånt drömmer jag bara när jag har feber. Och jag tror jag vet varför. Jag hittade inte mössan igår när jag skulle till skolan men tänkte att det ser ju varmt ut i alla fall (solen sken) så då gör det väl inte så mycket. Men tydligen hade det varit uppmot 25 minus så ja, lite kyligt var det allt......... Vi måste skaffa en termometer så man vet hur man ska klä sig! Känns ju lite dumt att gå ut i pyjamas och känna efter liksom.
Så jag frös som en galning och på skolan var det svinkallt. Jag var så kall om fingrarna att när jag skulle bläddra i en tyg-katalog gjorde det ont ända upp till ovanför handleden! Det säger väl nånting.
.
Så jag blir hemma idag, tyvärr. Men jag känner att det nog är bättre att jag tar det lugnt och blir riktigt frisk på en gång än att vara småslut hela tiden, som jag är nu.
Jag hade lunginflammation, bekräftade sjukvårdsrådgivningen. Eller ja, man kan ju inte veta alldeles säkert utan prover men både hon och jag tyckte det var bättre om jag slapp smitta de andra på hälsocentralen och med tanke på mammas symptom och mina så var det knappast troligt att det var något annat. Eftersom jag fått så mycket antibiotika förut och ville vänta och se om det blev bättre utan först, så fick jag göra det. Men jag ska ta det lugnt och ut och gå korta lugna promenader när jag får ork och gärna vädra så det kommer in fräsch luft. (hur fräsch den nu kan bli med tanke på att vi bor precis bredvid rådhusgatan)
.
Nu blir det te :)

Bio!

Igår var jag, Hanna, Hampus och Emma på bio och såg New years eve. Riktigt bra film! Både mysig och rolig, Sånt gillar vi! Jag behövde verkligen det där. Att gå ut och ha kul. Helt underbart :)
Nu sitter jag och äter frukost. Än har jag hållit dieten! Idag blev det en smoothie och två ryvita multigrain med makrill. Mums! :D
Till middag blir det kycklingsallad. Nomnom! Lunch vet jag inte men det känns som att jag sovit förbi den x) Vi har ju flyttat sängen och jag har aldrig sovit så gott här någon gång. Jag älskar att sova i ett hörn, på sidan så jag tittar in i väggen. Då känner jag mig trygg. Så har det alltid varit men jag har glömt bort det. Så nu hoppas jag på att jag tillsammans med detoxen kommer sova som ett barn fler nätter oxå.
Men känner jag mig själv rätt kommer jag inte sova så bra i natt. Det är ju skola i morgon och då är jag alltid så nervööös! Haha, nej inte riktigt. Men jag har alltid svårt att somna dagen innan skolan. Troligen för att jag vänt dygnet, heheee.
Nu ska jag gå ner och kolla när det finns någon tvättid och gå och leta skor. Det behövs!

Detox

Jag har ont i huvet, dålig hy, magen krånglar, håret är bara tråkigt, jag sover dåligt och är trött. Så jag tänkte köra en detox! Nej, inte sån där man svälter sig och lever på vatten utan en där man inte äter salt, rött kött, socker och kaffe och sånt. Bra mat som rensar kroppen helt enkelt.
Idag har jag ätit havregrynsgröt (utan salt) med hallon på och en kopp te till frukost och till lunch blev det nåt knäckebröd med avokado, cashewnötter och vatten. Men jag tror inte det räckte så jag ska nog äta lite mer senare.
Hur som helst! Ikväll är det bio med dom bästa som gäller. Wiiiie! :D
Nu ska jag fylla på mobilen och kolla facebook. Spännande!

Leka lägenhetsinspektör

Idag var jag och tittade på en lägenhet åt Sara. 3 rum och kök, 85-90 kvadrat plus källarförråd. Första intrycket när man kom in i byggnaden var att det kändes mysigt och luftigt med högt i tak. Så jag var beredd på att bli besviken när han öppnade lägenhetsdörren. Det hade jag inte behövt vara. När vi klev in kändes det hemtrevligt och mysigt där med. Inte senaste, men fräsch inredning och, håll i er, 3 meter till tak. 3 meter! Och sjukt stora fönster.
Lägenhetens pärla var ju vardagsrummet. Stort, ljust och fräscht. Och sovrummen! Herregud i det ena kunde man ju förtusan få plats med 2 dubbelsängar utan problem! Helt galet stort och det tog liksom aldrig slut på stora rum i lägenheten.
Nackdelarna var: Golvet i köket och badrummet. I köket behövs det fixas till men det skulle han ringa dit någon som gjorde så det ska vara grett. I badrummet var det helt och så men det var fruktansvärt fult! Haha, men det funkar ju i alla fall ;) Och resten av lägenheten var ju helt underbar så jag tror man kan ha överseende med den lilla petitessen :)
Jag hoppas hon blir nöjd nu för jag vill ha den själv :p
-
Det var ju dagens aktivitet. Sen dess har jag varit lite smådöd. Somnade efter simon hade gått på jobbet och vaknade av en hostattack som hette duga. Slutade med att jag funderade på hur fan jag skulle kunna förklara för 112 vad som är fel när jag inte ens kan andas. Jag fick nog lov att sluta hosta. Vad hände liksom? Jag som sov så skönt. Sen har jag förkylningsblåsor i hela ögonen typ. Jag fattar inte varför jag får såna? Dom gör ju ont...
Jag har ont i huvet. Så jag lyssnar på musik och tar det lugnt! Ska ta en liten kort promenad senare så jag får någon friskluft i lungorna och inte bara host. Nu ska jag dricka mer kolsyrat vatten :D

Morgontankar

Jag låg och tänkte i morse när jag vaknat. Tänkte på klassen. Tänkte att en klass måste ha en Anton för att fungera. En random snubbe som driver runt och säger sjuka saker men som förvånar ibland och visar sin mänskliga sida. Och en klass måste ha en Frida för att fungera. En skön tjej som säger och gör sjuka saker men som ändå på något vis lyckas vara omtänksam och genomsnäll.
.
Sen tänkte jag på om min förra klass hade några såna personer. En anton hade vi, en riktigt störd en.
.
Men ingen Frida. För det finns ju bara en Frida och det är vår klass som har fått henne och som behöver henne för utan henne är vi inte en hel klass. Visst är vi 31 pers så en mindre borde bara vara skönt. Men nej, så är det inte. Frida kommer alltid ha en plats i klassen och vi vill ha dig tillbaka Frida!

Nyår

Nyår var awesome. God mat, sköna människor, grevinnan och betjänten, twister och chokladroulette. Förutom att jag trodde jag skulle dö för det var hasselnötter i var det kul :) Men det gick bra och lite sallad senare skrattade jag med de andra igen. :)
-
När vi kom hem, ungefär halv fyra på natten/morgonen var mina ben helt genomfrusna. Jag kände dom inte! Men även det gick bra och när jag vaknade några timmar senare var jag förkyld.
-
Har haft riktigt jobbig hosta och ont i lungorna de här två första dagarna på året och nu börjar jag få ont i örat och halsen blir värre och värre. Kunde inte ens hänga tvätten utan att bli anfådd och nästan svimma. Så det blir en lugn dag i morgon. Lär ju åka på att städa om inte annat -.-
-
so long!

RSS 2.0