I'm baack!

Så då har jag gått 4 veckor på danslinjen på balettakademien i Umeå. Känns som att det är så mycket längre samtidigt som veckorna går tokfort. Jag har numer konstant ont i olika muskler. Nu känns det som jag börjar få inflammation i axeln så den har skämts bort med liniment, massage och värme. 
 
Min syn på dans har ändrats helt. Jag trodde det bara var att spänna in magen och vips stod man rätt, mer eller mindre. Men det ska vara vikt på hela foten, aktivera låren och dra upp knäna, utåtrotatorer och öppna i skelettet, upp och in med nedre delen av buken samtidigt som man stänger bröstkorgen, ner med axlarna aktivt i ryggen, armarna ska vara aktiverade och för guds skull var uppe på benen!
Hållningen är inget  som helt plötsligt bara sitter heller. Varje dag 'r man trött på olika ställen och måste jobba ännu mer med just det. För mig har det mest varit axlar (för att jag har svaga axlar) mage (för att jag har starkare rygg än mage) och utåtvridarmusklerna för dom är ovana att jobba så hårt. Och utsidan av underbenet.. AJ!
Jag var på spa i onsdags och det kan ha varit det bästa jag gjort på länge. Det fanns en värmekälla och när man klev ner slappnade alla muskler av helt och jag var som en ny människa när jag klev upp :)
 
Jag tog ur spiralen idag. HERREGUD vad skönt. Nu kanske jag kan hålla magen bättre :)
 
Jag har aldrig varit så stark som jag är nu. Efter 4 veckor på danslinjen. Shit. 
 
 

RSS 2.0